top of page

KONTAKT

TVornica dizajna

Obrt za trgovinu i usluge

vl. Luka Vuković

OIB: 58159677161

Sjedište: Korito 1b, 10000 Zagreb, Hrvatska

Žiro račun: HR1323600001102641525

otvoren kod Zagrebačke banke d.d.

 

OSOBNO PREUZIMANJE NARUDŽBI

Music shop Etida

Tratinska 77, Zagreb

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka 09-19h,

subotom 09-14h

Kontakt obrazac

Poruka uspješno poslana!

+385 99 3828282

tvornicadizajna@gmail.com               info@tvornicadizajna.hr

 

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon

Uvjeti plaćanja 

Platiti je moguće općom uplatnicom ili internet bankarstvom.

 

PLAĆANJE OPĆOM UPLATNICOM/INTERNET BANKARSTVOM

Nakon izvršene narudžbe na Vašu će e-mail adresu stići podaci za uplatu. Kada uplata bude vidljiva, šaljemo paket.

Dostava/osobno preuzimanje

Pakete šaljemo poštom ili ih je moguće osobno preuzeti bez naknade kod naseg partnera Music shop Etida na adresi Tratinska 77, Zagreb (radno vrijeme od ponedjeljka do petka 09-19h, subotom 09-14h).

SLANJE PAKETA POŠTOM

Za pakete koje šaljemo na području Republike Hrvatske potrebna su  2 do 4 radna dana da stignu na Vašu adresu. Sve pošiljke šaljemo Overseas dostavnom službom a cijena iznosi 5,00 eura za plaćanje općom uplatnicom.

​​

Plaćanje pouzećem nije moguće.

PRODAJNA MJESTA

Dio asortimana Tvornice dizajna možete pronaći na sljedećim mjestima:

Svijet beba, Slavonska avenija 65, !0000 Zagreb

www.svijet-beba.hr

All4kids, Maksimirska 100, 10000 Zagreb

www.all4kids.com.hr

Anchor 1

Povrat ili zamjena narudžbe

Ukoliko iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni s proizvodom kojeg ste naručili, isti je moguće vratiti ili zamijeniti za drugi proizvod unutar 14 dana od datuma kupnje. Troškove slanja odnosno vraćanja paketa snosi kupac. Ako želite određeni proizvod vratiti ili zamijeniti, molim vas da kontaktirate TVornicu dizajna putem maila ili telefonom.

Informacije o proizvodima

Svi posteri TVornice dizajna mogu biti naručeni sa ili bez okvira.

Okviri su napravljeni su od lezonita a prednja zaštita od polistirenske plastike. Poster je moguće objesiti okomito ili vodoravno.

Dimenzija postera: 30x40 cm

Dimenzija okvira: 33x43x1 cm, težina: 0,38 kg

Personalizirani posteri

Personalizirane postere radimo ili iz vaše fotografije ili dodavanjem imena i drugih podataka na postojeći poster. Nakon što osmislimo unikatni dizajn vašeg postera, a prije nego li poster tiskamo, isti ćemo vam poslati na provjeru.

Prilikom izrade Mini print personaliziranih postera sa slikom djeteta molimo vas da obratite pažnju na kvalitetu slike koju nam šaljete jer će o tome uvelike ovisiti i konačni izgled samog postera. Fotografije uslikane digitalnim fotoaparatom ili kamerom pametnog telefona su najčešće solidne kvalitete za izradu postera. Molimo vas da nam ne šaljete "screenshotove" jer se na taj način uveliko smanji kvaliteta slike. Također, obratite pažnju na kompoziciju fotografije; idealno bi bilo kada bi dijete bilo uslikano cijelo, bez "odrezanih" dijelova tijela te slikano po danjem svjetlu. Svjesni smo činjenice da ponekad, pogotovo kada je riječ o poklonu iznenađenja, ne posjedujete fotografiju s navedenim karakteristima i zato ćemo dati sve od sebe da iz materijala koje nam pošaljete izvučemo ono najbolje.

UVJETI POSLOVANJA

UVJETI POSLOVANJA

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Ova Izjava o privatnosti podataka odnosi se na web-mjesta www.tvornicadizajna.hr kojima upravlja obrt za usluge i trgovinu dizajna Tvornica dizajna (u nastavku: TVornica dizajna), Korito 1b, 10 000 Zagreb, vl. Luka Vuković, OIB: 58159677161, kao Voditelj obrade osobnih podataka.

TVornica dizajna poštuje Vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo.

Izjava o zaštiti privatnosti podataka (u nastavku: Izjava) uređuje način postupanja s Vašim osobnim podatcima koji se prikupljaju i obrađuju prilikom posjeta Internet stranici www.tvornicadizajna.hr (u nastavku: Internet stranica).

Ovom Izjavom obvezujemo se da ćemo zaštiti privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja naše Internet stranice, te sigurnost osobnih podataka koji su nam dostupni putem gore navedene stranice.

Korištenjem ove Internet stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

Prikupljanje podataka

Našu Internet stranicu možete koristiti bez otkrivanja Vaših osobnih podataka. Niste obvezni pružiti nam Vaše osobne podatke kao uvjet korištenja stranice, osim ukoliko je to potrebno da bismo Vam pružili uslugu ili omogućili korištenje našeg proizvoda u skladu s Vašim zahtjevom. Kada koristite našu Internet stranicu mi možemo pohraniti podatke iz različitih sigurnosnih razloga. Takvi podaci mogu uključivati naziv Vašeg davatelja internetskih usluga, Internet stranicu preko koje ste se povezali na našu stranicu, Internetske stranice koje ste posjetili s naše stranice te Vašu IP adresu. Ti podaci bi mogli voditi k Vašoj identifikaciji, no mi ih za to ne koristimo. S vremena na vrijeme podatke koristimo u statističke svrhe, no istovremeno zadržavamo anonimnost svakog korisnika pa se ta osoba ne može identificirati.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno.

Prima kao Voditelj obrade osobnih podataka, u skladu sa važećim propisima o zaštiti osobnih podataka, određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovara za obradu i čuvanje Vaših podataka.

Obvezujemo se štititi osobne podatke kupaca, korisnika i klijenata na način da se svi podatci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Prikupljat ćemo samo nužne, osnovne podatke o kupcima, korisnicima i klijentima koji su nam potrebni za ostvarenje kupoprodajnog odnosa za proizvode i usluge i kako bi ispunili zakonske i regulatorne obveze.

U prvom redu radi se o podacima bez kojih ne možemo izvršiti uslugu, a uključuju najmanje:

ime i prezime,

adresu,

broj telefona i/ili mobilnog telefona

e-mail adresu.

Informirati ćemo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka i redovito davati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka. Od ovoga se izuzimaju oni slučajevi kad je Prodavatelj dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke kupaca po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela koji je u skladu sa zakonom.

Svi djelatnici TVornice dizajna i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti podataka.

Osobne podatke prikupljamo samo kada nam ih Vi sami stavite na raspolaganje npr. u okviru registracije, putem ispunjavanja obrazaca ili slanjem elektroničke pošte, u okviru narudžbe proizvoda ili usluga čime pristajete odnosno dajete privolu za njihovo korištenje.

Tvornica dizajna neće prosljeđivati osobne podatke bez Vaše prethodne suglasnosti, osim:

 • Vanjskim izvođačima koji obrađuju podatke samo za ime, za račun, pod vodstvom i nadzorom Društva

 • Državnim organima vlasti na temelju njihovog obrazloženog pisanog zahtjeva u svrhu provođenja određenog postupka

Svrha korištenja

Razlozi zbog kojih obrađujemo osobne podatke, radi sklapanja i ispunjenja ugovornih obveza su: prodaja proizvoda i usluga, marketinške aktivnosti TVornice dizajna, zaprimanja prigovora, pritužbi i reklamacija, dostava i montaža kupljenih proizvoda i druge zakonske obveze koje proizlaze iz poslovanja Tvornice dizajna. Podatke koje prikupimo koristit će se samo u svrhe pružanja proizvoda i usluga, sklapanja i ispunjenja ugovornih obveza ili u druge svrhe za koje ste dali svoju privolu, osim u slučajevima gdje zakon propisuje drugačije.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Korisnici naših stranica u svakom trenutku imaju sljedeća prava: 

 • pravo na pristup podatcima i uvid u podatke 

 • pravo na informiranje o obradi osobnih podataka 

 • pravo ne prenosivost podataka

 • pravo na povlačenje privole

 • pravo na podnošenje prigovora

 • pravo na ispravak netočnih i dopunu nepotpunih podataka 

 • pravo na brisanje podatka, u slučajevima kao što je povlačenje privole i prestanak svrhe za obradu

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas: putem e-mail adrese: info@tvornicadizajna.hr, na poštansku adresu društva: Tvornica dizajna, obrt za usluge i trgovinu, Korito 1b, 10000 Zagreb, s naznakom “Službenik za zaštitu podataka“ i na broj tel: 099/3828282.

Čuvanje podataka

Osobne podatke čuvamo toliko dugo koliko je potrebno da tražena usluga ili usluga za koju ste dali privolu bude pružena, osim ako Zakon ne propisuje drugačije. Podatke koje smo prikupili u svrhu pružanja prodajnih transakcija čuvat ćemo još 12 mjeseci od datuma zadnje transakcije u kojoj su korišteni (npr. transakcija isporuke, dostave, reklamacije i sl.). Prikupljeni podatci brišu se nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a podatci koji su prikupljeni zbog obrada koje se temelje na zakonskoj osnovi, čuvat ćemo sukladno vremenskim ograničenjima prema zakonskim odredbama (npr. Zakon o računovodstvu).

Pažljivo ćemo pohraniti sve podatke u našim internim bazama i našim internim poslužiteljima i nećemo ih se prosljeđivati bez Vaše prethodne suglasnosti.

Uporaba osobnih podataka za marketinške aktivnosti

Ukoliko korisnik želi primati obavijesti iz naše ponude putem elektroničke pošte potrebno je napraviti prijavu na Newsletter. Pri ispunjavanju obrasca za prijavu potrebno je popuniti označena polja te unijeti adresu elektroničke pošte na koju želi primati Newsletter. Na adresu elektroničke pošte korisnika dostavljat ćemo informacije o promjenama vezanim uz naše poslovanje i odnos s klijentom, kupcem kao korisnikom naših usluga. U svakom trenutku korisnik može izvršiti odjavu na naš Newsletter sukladno uputama koje će dobiti e-poštom nakon prijave, kao i na svakom Newsletteru.

Sigurnost

Vaši osobni podaci zaštićeni su u skladu s našom Politikom zaštite osobnih podataka koja osigurava adekvatnu razinu zaštite osobnih podataka u skladu s obvezama koje proizlaze iz Opće uredbe o zaštiti podataka 2016/679 (GDPR) i drugih važećih zakona vezanih uz zaštitu osobnih podataka

Tvornica dizajna, obrt za usluge grafičkog dizajna, koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi se Vaše podatke zaštitilo od manipulacija, gubitaka, prijetnji ili pristupa od strane neovlaštenih osoba. Bilo koji osobni podatak koji ste nam stavili na raspolaganje, u prijenosu će biti enkriptiran kako bi se izbjegla zlouporaba podataka od strane trećih osoba. Naše se sigurnosne mjere kontinuirano unapređuju sukladno tehnološkom razvoju.

Za kopiranje podataka u drugu organizaciju možete zatražiti kopiju podataka u uobičajenom obliku koji se može čitati u stroju. Ako želite to učiniti, upotrijebite podatke za kontakt u nastavku.

Ako smatrate da obrađujemo vaše osobne podatke u suprotnosti s važećim zakonima i propisima o privatnosti, možete nas obavijestiti putem pojedinosti o kontaktu u nastavku, uredno ćemo postupati s vašom žalbom. Osim prigovora na obradu osobnih podataka podnesenog na adresu obrta Tvornica dizajna, prigovor na obradu osobnih podataka moguće je podnijeti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Službenik za zaštitu podataka

Korisnici mogu Službenika za zaštitu podataka kontaktirati putem e-mail adrese: info@tvornicadizajna.hr, na poštansku adresu obrta: Tvornica dizajna, Korito 1b, 100000 Zagreb, s naznakom “Službenik za zaštitu podataka“ i na broj tel: 099/3828282.

Obrt Tvornica dizajna zadržava pravo izmjene ove Izjave objavljivanjem izmijenjenog teksta na Internet stranici. Novi tekst Izjave stupa na snagu odmah po objavi na Internet stranici. Korisnik se obvezuje povremeno iznova pročitati Izjavu o privatnosti kako bi se upoznao s eventualnim promjenama. Nastavak uporabe ove Internetske stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje, razumije i prihvaća sve uvjete u izmijenjenoj ili dopunjenoj Izjavi o privatnosti podataka. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

Uvjeti web poslovanja obrta Tvornica dizajna


Uvjeti poslovanja
Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Trgovca vezano uz uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, uvjete jamstva za ispravnost prodane stvari (tzv. garancije), prava Kupca na pisani prigovor na proizvode i usluge Trgovca, pravo na raskid ugovora, dostave proizvoda te ostalih usluga koje Trgovac nudi, zaštite osobnih i drugih podataka i ostala pitanja važna za sklapanje ugovora o kupoprodaji putem Internet trgovine.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali važeći propisi Republike Hrvatske.
Trgovac zadržava pravo izmjene Uvjeta i odredbi u bilo kojem trenutku. Sve izmjene bit će objavljene putem web stranice Trgovca te će stupiti na snagu u trenutku objave istih na internetskim stranicama. Bilo kakve izmjene Uvjeta primjenjivat će se na kupnje izvršene nakon objavljivanja tih izmjena.

Kupac je dužan provjeriti važeće Uvjete prije svake kupnje.

Prethodno kupnji, kupac u aplikaciji izjavljuje da je pročitao ove Opće uvjete te da ih prihvaća dok će kod potvrđivanja narudžbe isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj odnosno prilog e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen.

Ovi Uvjeti dostupni su u svakom trenutku korisnicima usluga na način da im je omogućeno njihovo spremanje, ponovno korištenje i reproduciranje.

Ovi Uvjeti i odredbe smatraju se sastavnim dijelom svakog Ugovora o kupoprodaji sklopljenog između Trgovca i Kupca putem Internet trgovine.

Trgovac
Naziv trgovca: Tvornica dizajna, obrt za usluge i trgovinu
Sjedište: Korito 1b, 10000 Zagreb
Telefonski broj: 099/3828282
Email: tvornicadizajna@gmail.com

OIB: 58159677161
Žiro račun:    HR1323600001102641525  otvoren kod Zagrebačke banke d.d.


Trgovac prodajom putem Internet trgovine www.tvornicadizajna.hr nastupa u svoje ime.
Trgovac nema nikakvih dodatnih troškova sredstava daljinske komunikacije.
Proizvode  nije moguće kupovati van granica Republike Hrvatske.

Kupac 
Kupac proizvoda je svaka fizička osoba koja kupuje proizvode putem Internet trgovine na način kako je to uređeno ovim Općim uvjetima poslovanja tj.  koja odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, plati  virmanom (uplatnicom) u banci (pošti ili FINI) ili prilikom preuzimanja i pošalje narudžbu Trgovcu.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Trgovac ne snosi nikakvu odgovornost.

Cijene
Putem Internet trgovine www.tvornicadizajna.hr kupcu je omogućena kupnja dijela asortimana proizvoda koji se nalazi na web stranicama Trgovca.

Sve cijene predstavljaju maloprodajne cijene i izražene su u kunama (HRK) i vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. Navedene maloprodajne cijene vrijede isključivo za kupnju proizvoda putem Internet trgovine. Maloprodajne cijene vrijede u slučaju plaćanja dolje navedenim načinima i pod dolje navedenim uvjetima.
Istaknute maloprodajne cijene važe u trenutku zaprimanja narudžbe.
Akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.
Dodatne usluge koje Kupac može odabrati (dostava) nisu u cijeni proizvoda.

Slike i informacije o proizvodima
Slike i opisi ne moraju nužno biti identični proizvodu.  Trgovac zadržava pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda.
Odstupanja u površini, boji površina i  obliku koja su uobičajena na tržištu ostaju pridržana. Isto tako pridržana su i uobičajena odstupanja kod papira i s obzirom na sitna odstupanja u izvedbi u odnosu na uzorke materijala, posebno u vezi s tonom boje, jer su uzorci odnosno modeli kupcu prikazani samo u svrhu informiranja i približnog određivanja karakteristike robe, bez jamčenja jednakosti.

Trgovac se obvezuje pokušati u najvećoj mogućoj mjeri osigurati ažurnost i točnost informacija na internetskim stranicama, osobito u odnosu na cijenu ponuđenih proizvoda i usluga. Trgovac ne odgovara za eventualne pogreške u opisu proizvoda, slika te pogreške nastale prilikom promjena cijena i ažuriranja stranica.

U slučaju takove pogreške, a osobito ukoliko cijena istaknuta na internetskim stranicama iz bilo kojeg razloga ne bi odgovarala stvarnoj cijeni proizvoda, Trgovac će bez odgode obavijestiti Kupca o istoj, te mu omogućiti da isti otkaže  odnosno izmijeni narudžbu.


Registracija korisnika i Narudžba proizvoda
Proizvodi se  naručuju elektronskim putem, a proizvod može naručiti samo registrirani korisnik. Registracija se vrši kreiranjem korisničkog računa. Registracija je besplatna.  Korisnik je odgovoran za sve radnje i narudžbe izvršene pod njegovim korisničkim imenom.
Registrirani korisnik/kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije  i kupovine.

Proizvod se naručuje putem košarice. Kada Kupac izvrši narudžbu ugovor je sklopljen, te će Trgovac Kupca o činjenici sklapanja ugovora odmah e-mail porukom obavijestiti da je ugovor sklopljen dostavom Potvrde o narudžbi putem e-pošte. Potvrda narudžbe sadržava informacije o narudžbi, adresi isporuke, načinu plaćanja, cijeni/cijenama, kontakt-podacima korisničke službe Trgovca te druge podatke sukladno Zakonu. Uz potvrdu narudžbe Kupcu će biti dostavljeni i Opći uvjeti poslovanja Internet trgovine te Obavijest o pravu na jednostrani raskid ugovora sastavni dio koje je Obrazac o pravu na jednostrani raskid ugovora te prihvaćanjem ovih Uvjeta Kupac daje izričitu suglasnost da mu se Opći uvjeti poslovanja i Obavijest o pravu na jednostrani raskid ugovora sastavni dio koje je Obrazac o pravu na jednostrani raskid Ugovora dostave na navedeni način tj. elektroničkom poštom.

Nakon slanja potvrde o narudžbi Kupac može mijenjati narudžbu isključivo putem kontaktiranja Službe za kupce na mail: tvornicadizajna@gmail.com.

Na webshopu Kupac može platiti svoju narudžbu klikom na „Kupi“. U košarici će tada vidjeti ukupan iznos kupovine (s uračunatim troškovima dodatnih eventualno odabranih usluga dostave). 

Trgovac će isporučiti proizvode Kupcu u  naručenoj količini ako su isti na raspolaganju.

U slučaju da trgovac nije u mogućnosti isporučiti određeni proizvod u predviđenom roku zato što naručenog proizvoda nema u skladištu ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, trgovac će pismeno, dostavom Obavijesti o kašnjenju isporuke naručene robe putem elektroničke pošte obavijestiti kupca, koji može otkazati narudžbu proizvoda ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke.

Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu proizvoda, trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac (uvećan za propisanu kamatnu stopu) što je prije moguće, a najkasnije u roku od 7 dana od kada je nastupilo zakašnjenje.


Dostava/preuzimanje robe
Cijena  usluge dostave nije uračunata  u cijenu proizvoda.
 
Nakon dostave Potvrde o narudžbi Trgovac dostavlja Kupcu putem elektroničke pošte Potvrdu o uplati.

Po spremnosti robe za dostavu o Trgovac Kupcu koji je odabrao uslugu dostave, putem elektroničke pošte dostavlja Obavijest o spremnosti robe za isporuku u kojoj će biti definiran predviđeni dan dostave.Ukoliko Kupac odabere dostavu proizvoda od strane Trgovca, dostava kupljenog proizvoda vrši se na adresu dostave navedenu prilikom izrade narudžbe i to putem Overseas, GLS ili Hrvatska pošta dostavne službe.
Dostava proizvoda Kupcu obavlja se isključivo nakon vidljive uplate ili primljene potvrde o uplati i to radnim danom do 11h, ili idućeg radnog dana. Dostavljač će telefonskim putem kontaktirati Kupca radi dogovora oko termina za dostavu. Ukoliko Kupac nije prisutan na adresi prilikom pokušaja dosatve, Trgovac robu neće isporučivati predviđenog dana, nego će se dostava dogovoriti za neki drugi dan.

Ukoliko Trgovac nije u mogućnosti realizirati dostavu jer na dostavnoj adresi nema Kupca odnosno druge osobe koja je po njegovom nalogu ovlaštena za preuzimanje proizvoda, unatoč ranijem telefonskom dogovoru oko termina dostave, troškove neuspjele dostave proizvoda snosi Kupac. U navedenom slučaju, Kupac i Trgovac će dogovoriti novi termin dostave odnosno Kupac može, sukladno dogovoru s Trgovcem, robu preuzeti osobno u salonu.

Trgovac zadržava pravo promijeniti dogovoreni termin dostave zbog otegotnih okolnosti nastalih nakon sklapanja Ugovora, te u dogovoru s Kupcem, predložiti novi termin dostave.

Dostavljač će prilikom isporuke naručenog proizvoda zatražiti od Kupca da potpiše potvrdu o preuzimanju kojom isti potvrđuje da je robu preuzeo te na kojoj će se naznačiti datum preuzimanja.
U slučaju da neki od naručenih proizvoda nedostaje, Trgovac će ga besplatno dostaviti naknadno u najkraćem mogućem roku.


Dostava naručene robe naplaćuje  se 30,00 kn za područje Republike Hrvatske. Za ostale zemlje EU, vrijedi cjenik naveden na internet stranici Trgovca.
Dostavu robe vrše djelatnici tvrtke General Logistic Systems (GLS), Overseas express ili Hrvatska pošta.

Rok isporuke  dostupne robe u e-trgovini je od 1 do 5 radnih dana, osim proizvoda za koje je kupac obaviješten o drugačijem roku isporuke.
Rok za dostavu počinje teći nakon zaprimanja uplate na žiro računu odnosno primljene potvrde o plaćanju. 
Subote, nedjelje, blagdani i neradni dani ne računaju se u rok dostave.
U slučaju da kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, Trgovac ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova vezanih uz isporuku.

Unos i Montaža
Usluga unosa proizvoda u objekt nije uključena u cijenu.


Plaćanje
Naručene proizvode i usluge kupac može platiti na jedan od sljedećih načina: 
1) općom uplatnicom u pošti, banci, FINI ili internet bankarstvom


Kupac plaća svoju narudžbu klikom na „Kupi“. Kupac tada u svojoj košarici vidi ukupan iznos kupovine (s uračunatim troškovima dostave).

Ukoliko Kupac izabere plaćanje uplatnicom ili internet bankarstvom, na kraju postupka naručivanja na e-mail adresu će primiti sve podatke potrebne za izvršenje uplate. Kupac ima  i mogućnost preuzimanja i ispisa opće uplatnice sa svim podacima za uplatu. 
 
U slučaju da kupac robu namjerava platiti uplatnicom ili internet bankarstvom, rok za uplatu je 72 sata od odaslanja narudžbe. Nakon tog roka trgovac ne može garantirati stanje skladišta i dobavljivost naručenih artikala, pa potvrda narudžbe postaje neobvezujuća za Trgovca te se njegova narudžba briše iz sustava, odnosno smatra se otkazanom. U navedenom slučaju Kupac će putem elektroničke pošte zaprimiti Obavijest da je njegova narudžba otkazana. Obrada narudžbe počinje teći od trenutka vidljivosti uplate na računu Trgovca. 


Odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda
Trgovac odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske i Zakona o zaštiti potrošača.

Reklamacije
Prijava reklamacije se vrši u prodajnom salonu iz kojeg je proizvod isporučen ili putem  elektroničke pošte: info@tvornicadizajna.hr.
Prijava reklamacije putem elektroničke pošte treba sadržavati broj narudžbe te razlog reklamacije.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju Kupac nije dužan preuzeti pošiljku.

U slučaju da su nedostatci posljedica nestručne montaže,dostave,skladištenja, održavanja ili drugih nestručnih zahvata kupca, Trgovac ne snosi odgovornost.

Ostvarenje prava po prijavljenoj reklamaciji ostvaruju se skladno zakonu o Zaštiti potrošača i Zakonu o obaveznim odnosima.

Otkazivanje i raskid ugovora
Kupac može otkazati narudžbu u bilo kojem trenutku do trenutka isporuke prozvoda Kupcu slanjem izjave o otkazu narudžbe putem elektroničke pošte na mail: info@tvornicadizajna.hr.

Ako je narudžba otkazana prije nego su proizvodi napustili skladište Trgovca, kupac ima pravo tražiti povrat ukupnog uplaćenog iznosa za proizvode i ostale odabrane usluge.

Nakon otkazivanja narudžbe, Kupac će dobiti Potvrdu o otkazivanju narudžbe putem e-pošte.

Predmetni rok započinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.


Ako Prodavatelj ne obavijesti Kupca o pravu Kupca na jednostrani raskid ugovora ovo pravo prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti). 

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem Obrasca za jednostrani raskid ugovora kojeg može naći ovdje: Obrazac za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor, upućene elektroničkom poštom na adresu Trgovca: info@tvornicadizajna.hr ili poštom preporučeno na adresu sjedišta Trgovca: Korito 1b, 10000 Zagreb.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na Internetskim stranicama Trgovca, Kupac može elektronički ispuniti i poslati.

Trgovac se obvezuje bez odgađanja dostaviti potrošaču Potvrdu o primitku izjave o raskidu putem elektroničke pošte koju Kupac navede u Obrascu odnosno u Izjavi o raskidu.

Izjavu o raskidu ugovora kupac je dužan poslati prije isteka roka za raskid ugovora.

Kupac je dužan izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 3 dana od dana kada je obavijestio trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor.
Kupac je dužan snositi izravne troškove povrata robe u iznosu od 30,00 kuna.
Trgovac se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva u roku od četrnaest (14) dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora.
Trgovac nije dužan izvršiti povrat plaćenog prije nego mu roba isporučena kupcu bude vraćena, osim ako nije ponudio da robu koju kupac vraća, sam preuzme, odnosno nakon što mu potrošač dostavi dokaz da je robu poslao natrag Trgovcu, ako bi o tome Trgovac bio obaviješten prije primitka robe.

Trgovac se obvezuje izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojima se koristio kupac prilikom plaćanja osim ako kupac izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da kupac ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ukoliko Kupac vraća proizvod koji je sastavljen te ako postoji mogućnost da rastavljanjem proizvoda uzrokuje daljnje oštećenje proizvoda, potrebno je proizvod ostaviti sastavljen i kontaktirati Trgovca. 

Isključenje prava na raskid ugovora 
Kupac nema pravo na raskid u slučajevima propisanim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, a osobito ako je:

- ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni prostanak potrošača te njegovu potvrdu da je upoznat sa činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako usluga bude u potpunosti ispunjena;
- predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora;
- predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču;
- predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

Trajanje ugovora
Ugovor koji Kupac sklapa s Trgovcem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio ugovora.

Pisani prigovori Kupaca i sporovi
Ovi Opći uvjeti sačinjeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i drugim propisima Republike Hrvatske. Svoje pisane prigovore na proizvode ili usluge Prodavatelja Kupci mogu  poslati na adresu Prodavatelja: Tvornica dizajna, Korito 1b, 10000 Zagreb, i to putem pošte, telefaksa ili elektronskom poštom na adresu: tvornicadizajna@gmail.com kako je to navedeno u podacima Prodavatelja.
Prodavatelj je dužan bez odgađanja potvrditi da je pisani prigovor Kupca primio, a najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja pisanog prigovora na isti odgovoriti.

U slučaju spora između Kupca i Trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.

U slučaju spora između Kupca i Trgovca, nastojat će problem riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu.

Sukladno uredbi br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća, postoji obveza trgovaca koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji da na svojim stranicama osiguraju elektronsku poveznicu s platformom za online rješavanje potrošačkih sporova. Platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta kupac može pristupiti putem ove poveznice:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

Kontakti: 
Tvornica dizajna, obrt za usluge i trgovinu
Korito 1b, 10000 Zagreb
email: info@tvornicadizajna.hr.
INFO TELEFON: 0993828282
OIB:  58159677161


Prikupljanje i obrada osobnih podataka
Registracijom na internet stranici www.tvornicadizajna.hr  kupac daje osobnu suglasnost za prikupljanje, korištenje, obradu i prenošenje svojih osobnih podataka potrebnih za korištenje web stranica, uključujući (ali bez ograničavanja na):
- suglasnost da Prodavatelj može sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati dane osobne podatke za potrebe vlastitih evidencija i statistike, za potrebe stvaranja baze podataka o kupcima, obavještavanja o proizvodima i uslugama, za potrebe informiranja o isporuci, za potrebe dostave promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa Kupcima te unapređenja usluga. Prodavatelj navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa korisnika i Prodavatelja te sprječavanja eventualnih zloporaba;
- potrebe što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga Prodavatelja koji za rezultat imaju povećanje zadovoljstva korisnika;
- suglasnost da mu se Prodavatelj može obraćati pismenim putem, telefonski, SMS-om i/ili elektroničkom poštom, te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi;
- davanje podataka trećim osobama potrebnim za izvršenje gore navedenih svrha

Trgovac se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih korisnika/kupaca, te se obvezuje s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim važećim propisima Republike Hrvatske. Sve gore navedene osobne podatke Trgovac ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Trgovca kao i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
U slučaju da korisnik/kupac ne želi da Trgovac više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, dužan je o navedenom obavijestiti Trgovca, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu: info@tvornicadizajna.hr.

Korištenjem ovih Internetskih stranica Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja trgovca.

Ovi Opći uvjeti na snazi su i primjenjuju se od 01.12.2017.  godine.

bottom of page